Beneficiile cătinei. În ce afecțiuni e eficientă
Pasiune pentru agricultura si dragoste pentru natura!

Beneficiile cătinei!

Beneficiile cătinei!
Beneficiile cătinei. În ce afecțiuni e eficientă


Cu atâtea substanțe nutritive și o cantitate de 10 ori mai mare de vitamina C decât citricele, beneficiile catinei sunt impresionante. Se spune că ar contribui chiar și la tratarea infertilității.
Consumată regular, cătina este un mare ajutor în prevenirea multor afecțiuni prin întărirea imunității, efectul de detoxifiere, proprietățile energizante, combaterea infecțiilor
Printre beneficiile dovedite, se numără:

Adjuvant în tratamentul pentru cancer
Sucul de cătină s-a dovedit a fi extrem de valoros ca adjuvant în tratarea cancerului. Componentele organice ale boabelor de cătină au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Cu toate acestea, nu este recomandat ca unic tratament anticancer.

Sănătatea inimii
Cătina protejează inima. Uleiul de cătină îmbunătățește semnificativ nivelul de colesterol bun, ajutând la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și menținerea echilibrului dintre aceste elemente. Prin eliminarea colesterolului rău, poți reduce șansele de aterioscleroză, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale, deoarece există risc mai redus de blocaj în arterele și vasele de sânge. Prin urmare, tensiunea arterială este redusă, astfel reducându-se și tensiunea în întregul sistem cardiovascular.

Controlul diabetului
Deși cercetarea este încă relativ nouă pe acest subiect, fructul de cătină este foarte eficient în reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că, pentru persoanele care suferă de diabet, introducerea acestui fruct delicios în dieta lor este o alegere excelentă.

Circulația sangvină
Mai multe studii au arătat, de asemenea, că nivelurile ridicate de vitamina C din boabele de cătină pot ajuta la creșterea consumului de fier din organism, asigurându-se astfel un flux crescut de sânge, în mod constant, deoarece fierul este un element-cheie în celulele roșii din sânge.

Efect reparator datorat vitaminei C
Vitamina C este un miracol pentru aproape toate afecțiunile. În afară de stimularea sistemului imunitar, sucul de cătină contribuie la îmbunătățirea sănătății pielii, a rezistenței oaselor și a rezistenței gingiilor și dinților. Vitamina C este un element integrant în formarea colagenului, care este o componentă crucială a creșterii și reparării corpului. De aceea, concentrația ridicată de vitamina C din boabele de cătină face ca aceasta să devină un adevărat dispozitiv de întărire a organismului, care ajută la accelerarea vindecării rănilor și a recuperării după o suferință fizică.

Îmbunătățirea vederii
Carotenoizii sunt alți compuși antioxidanți importanți care se găsesc în boabele de cătină. Aceste nutrimente esențiale au rolul de a proteja vederea. Carotenoizii sunt capabili să încetinească evoluția degenerescenței maculare și pot preveni dezvoltarea cataractei, pe lângă îmbunătățirea vederii pe timp de noapte.

Sănătatea stomacului
Cătina poate combate problemele digestive. Dacă suferi de stomac deranjat sau de stres gastric de orice fel, sucul de fructe de cătină poate ameliora rapid disconfortul și poate calma inflamația. De asemenea, ajută mult în ameliorarea constipației. Consumul regulat de cătină poate însemna o adevărate modificare în viața unui pacient cu afecțiuni digestive. Durerile abdominale ar putea dispărea după o cură de cătină după indicațiile unui medic specialist.
Capacitatea antiinflamatorie a cătinei joacă și un rol important în reducerea durerii articulare și a inflamațiilor musculare.

Încetinirea procesului de îmbătrânire
Cătina are efect antiîmbătrânire.Bonusul final al efectelor acestor boabe cu rol antioxidant este impactul lor asupra procesului de îmbătrânire. Pentru acele persoane care caută să-și păstreze pielea tânără sau care doresc să elimine petele de vârstă și ridurile, antioxidanții care neutralizează radicalii liberi sunt perfecți. Consumul de cătină, adăugarea uleiului concentrat în alte alimente sau consumarea fructelor în sine sunt modalități viabile de a ne menține tineri.
În acest caz, cătina poate fi folosită și externe, în produse precum cremele de față pentru menținerea unei pieli fără riduri.

Ameliorează depresia și anxietatea
Cătina conține printre altele serotonină, un neurotransmițător care induce o stare de calm, de curaj și de optimism. Produsul care te poate ajuta în această afecțiune este sucul bio de cătină, consumat zilnic, sau cât mai des.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!