Despre Noi – Plantatie ecologica de catina

Biocat, producator si procesator de catina, utilizeaza fructe de catina obtinute exclusiv in plantatiile partenere certificate. Infiintate in 2012, plantatiile noastre ecologice de catina acopera in prezent o suprafata de 26 hectare: 16 hectare in localitatea Trivalea Mosteni, judetul Teleorman si 10 hectatre in localitatea Gradina , judetul Constanta. Aceasta este o faza intermediara, dorind ca in viitor sa ne extindem.

Clima specifica fiecarei zone este uscata și calda, propice dezvoltarii catinei, asigurand coacerea uniforma a fructelor si acumularea de nutrienti în concentratie mare.

Soiurile romanesti de catina ameliorate pe care le cultivam sunt obtinute in pepiniere certificate, avand potentialul de productie ridicat si de o calitate superioara.

Plantele noastre se dezvolta într-un mediu sanatos, igiena culturii fiind prioritatea programului nostru de intreținere. Utilizam numai tehnologii agreate in agricultura ecologica, concentrandu-ne pe mentinerea randurilor curate, cosirea vegetatiei dintre randuri periodic si asigurarea umiditatii optime a solului. Intreaga suprafata este irigata prin picurare: acest sistem de irigatii foloseste eficient rezerva de apa din panza freatica asigurand necesarul de apa in lunile de vara. In combaterea daunatorilor ne ajuta natura – buburuza (Coccinella coccinella) se hraneste cu larvele acestora, fiind un partener de incredere. De asemenea, capcanele feromonale sunt instrumente cu tinta precisa care impiedica dezvoltarea noilor generatii de daunatori fara a avea impact asupra faunei utile (albine, paianjeni etc…)

Intrucat viziunea BIOCAT este indreptata spre “agricultura durabila” si folosirea resurselor sanatoase, plantatiile de catina se afla in “conversie spre ecologic”, urmand ca din anul 2016 intreaga suprafața cultivata si productia obtinuta sa fie certificate ecologic.

PROMOTIE!

La peste trei produse achizitionate
lei / bucata